T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Alıcı Ortam Su Numuneleri Kontrol Ediliyor

Yayın Tarihi : 7.09.2023

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafında yılda iki kez su ürünleri yetiştiriciliği yapılan alanlar alıcı ortam su numuneleri kontrol ediliyor.

İl Müdürlüğümüzce yılda iki kez olmak üzere belirlenen 18 istasyondan Alıcı ortam Su Numunesinin 1380 ve buna ilişkin 3288 sayılı kanun hükümleri gereğince; Sıcaklık, Ph, Elektriksel iletkenlik, askıda katı madde (mg/L) ,amonyum azot(Toplam), Nitrit, azot(mg/L),Nitrat azot (mg/L),Kimyasal oksijen ihtiyacı (mgO2/L),Fekal koliform Bakteri sayısı ( kob/100 ml ) analizlerini yaptırmak üzere Diyarbakır Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne veriliyor. Çıkan sonuçlar Su Ürünleri Bilgi Sistemine ( SUBİS ) girilerek Tarım ve Orman Bakanlığına iletiliyor.