T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Sürü Yöneticiliği Kursunu Başarıyla Tamamlayanlara Sertifikaları Verildi

Yayın Tarihi : 26.10.2018

Tarım ve Orman Bakanlığı, Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa düzenledikleri "Sürü Yöneticiliği Elemanı Benim Projesi" kapsamında 2018 yıllı 3. Dönem Sürü Yöneticiliği Kursunu başarıyla tamamlayan 9 kursiyere sertifikaları verildi.

09-25 Temmuz 2018 tarihleri arasında 14 kursiyerin katılım ile düzenlenen Sürü Yöneticiliği Kursuna devam eden 9 kursiyer yazılı, sözlü ve uygulama alanlarında yapılan sınavlarda başarı gösterip sertifika almaya hak kazandı. Sertifika dağıtımı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen törenle gerçekleşti. Törene tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuray Hurata,  Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Necattin Gönç, kurum personelleri ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, koyunculuğun ülke ekonomisindeki yeri ve önemine değinerek Bakanlığımızın uyguladığı desteklemelerle kırsalda hayvan sayısının artığı, yetiştiriciliğin cazip hale geldiği bu anlamda verilen eğitimin hem kalifiye eleman yetersizliğinin giderilmesi hem de eğitimli insanların yönettiği sürülerin daha sağlıklı daha işlevsel bir nitelik kazanacağını vurguladı. Konuşmalarının ardından kursiyerlere sertifikaları taktim edildi.

Kurslar; Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları ile yapılmaktadır. 2018 yılında toplam 3 adet kurs düzenlenmiş olup, bu kurslar sonucunda toplam 44 kursiyere "Sürü Yönetimi Kursu Katılım Belgesi" verilmiştir.

2018 yılı için düzenlenen Kursiyerlere Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından her kursiyer için 25 TL/gün zaruri gider ödenmiş ve iş ve meslek hastalıklarına karşı kursiyerler sigortalanmıştır.

Tarım ve Orman Bakanlığı 2018 yılı hayvancılık desteklemeleri kapsamında 200 ve üstü anaç koyun- keçi varlığına sahip işletmelerde işletme sahibinin sürü yöneticiliği belgesine sahip olması veya bu belgeye sahip kişiyi yanında çalıştırıp en az 6 ay kesintisiz sigortasını yatırması durumunda 5.000 TL destekleme ödemesi almaktadır.

İlimizde sürü yönetimi istihdam desteklemesi kapsamında 2014-2017 yılları arasında toplamda 325 işletme sürü yönetimi istihdam desteğinden faydalanmıştır.